Author Topic: INIT "error" + Nahimic 2 sound  (Read 711 times)

PALarsen

  • Noob
  • *
  • Posts: 2
INIT "error" + Nahimic 2 sound
« on: December 10, 2016, 03:32:05 pm »
Hi.

I've found a "bug" if I use the Nahimic 2 sound enhancer that came with my motherboard I get the "INIT error" and can't record anything, there is nowhere to set sound for that driver/software, I tried all.

If I close the Nahimic driver, DXtory works without a single problem, as soon I start the driver it stops working and all I get is "INIT"

I use the latest DXtory and the latest Nahimic 2.3.8. https://nahimic.helprace.com/

Thank you in advance.

EDIT:
Thank you for this fantastic program, been using it since 12-Apr-12.
« Last Edit: December 10, 2016, 03:37:12 pm by PALarsen »

ClassifyLP

  • Veteran
  • ***
  • Posts: 238
    • ClassifyLP on YouTube
Re: INIT "error" + Nahimic 2 sound
« Reply #1 on: December 10, 2016, 06:34:17 pm »
It's not a bug, both try to hook into the audio, they can't hook at the same time.

The same happens with a lot of overlays (e.g. Origin, Uplay).

PALarsen

  • Noob
  • *
  • Posts: 2
Re: INIT "error" + Nahimic 2 sound
« Reply #2 on: December 10, 2016, 06:50:47 pm »
I was not sure if it was a bug or not, that's why I used the "" around bug  ;)

I just hope there would be a way to make it compatible.

I do not use the "sound tracker"overlay from Nahimic, just the sound enhancer, but I guess that is still using those hooks?

Thank you for the answer.

MrSmith78

  • Noob
  • *
  • Posts: 2
Re: INIT "error" + Nahimic 2 sound
« Reply #3 on: March 02, 2017, 05:13:58 pm »
Hello

yes the nahimic was the mistake! I make nahimic off and then all perfekt.  Sorry for my English
« Last Edit: March 02, 2017, 05:15:04 pm by MrSmith78 »