Author Topic: Sound out of sync  (Read 2676 times)

ATLW

  • Noob
  • *
  • Posts: 4
Sound out of sync
« on: April 08, 2014, 12:05:04 am »
Can someone explain this to me?

With FRAPS the sound is in perfect harmony with the video.
But with Dxtory, it falls out of sync immediately

http://i58.tinypic.com/2kejo8.png

Motherboard: ASUS Rampage IV Formula, Socket-2011
RAM: Kingston DDR3 HyperX 1600MHz 16GB
PSU: Corsair AX 1200W PSU
GPU: HIS Radeon HD 7970 GHz X 3GB GDDR5 (2x in CrossfireX)
SSD: Corsair SSD Force Series 2,5" 120GB (2x RAID 0)
SSD: Corsair SSD Force Series3 2.5" , 240GB (2x RAID 0)
CPU: Intel® Core i7-3930K Processor (3.2GHz stock)

RobiePAX

  • Monster
  • ****
  • Posts: 274
Re: Sound out of sync
« Reply #1 on: April 08, 2014, 09:45:01 pm »
If I were you I'd connect an external Hard Drive and record some footage on it as a test. If audio de-sync will be fixed then it's possible your RAID configuration is causing the issue. If audio will still have an issue at least you tested it's not RAID fault :)

Also do you get audio de-sync with Dxtory Video Codec in YUV410 format too?
« Last Edit: April 08, 2014, 09:48:13 pm by RobiePAX »

Malix

  • Monster
  • ****
  • Posts: 402
    • Youtube channel
Re: Sound out of sync
« Reply #2 on: April 08, 2014, 09:57:59 pm »
see the stickies in help & support -forum

http://forum.exkode.com/index.php?topic=324.0 "Topic: Audio Timer Monitor"
http://forum.exkode.com/index.php?topic=325.0 "Topic: Audio Timer Monitor Result"

it's already regognized problem, but apparently ExKoder needs more results to help him fix the issue. :)

ATLW

  • Noob
  • *
  • Posts: 4
Re: Sound out of sync
« Reply #3 on: April 09, 2014, 12:20:05 am »
Ok. A little more detailed... As it should have been from the start.

What am I recording?
I am recording games.
Tried One Finger Death Pounch, MW3, Ghosts, BF3 and Borderlands 2

What is the problem?
The sound from my microphone (Logitech G930 (PCM 48000 Hz, 16 bit, Stereo)) is lagging farther and farther behind. I've tested with jump moves in Dark Souls, and there it is about  3.5 second delay.

Dxtory version
2.0.126

Hardware
Windows 7 64Bit
Motherboard: ASUS Rampage IV Formula, Socket-2011
RAM: Kingston DDR3 HyperX 1600MHz 16GB
PSU: Corsair AX 1200W PSU
GPU: HIS Radeon HD 7970 GHz X 3GB GDDR5 (2x in CrossfireX)
SSD: Corsair SSD Force Series 2,5" 120GB (2x RAID 0) (OS)
SSD: Corsair SSD Force Series3 2.5" , 240GB (2x RAID 0) (Games)
HDD: 3TB Seagate 7200 RPM (Whitch is where the captured files are saved)

CPU: Intel® Core i7-3930K Processor (3.2GHz stock)

Target informasion
Path: F:\Steam\SteamApps\common\Dark Souls Prepare to Die Edition\DATA\DATA.exe
CommandLine: "DATA.exe"
ProcessID: 2768
DeviceType: DX7 DX9
View: Type=DX9 DevType=D3DDEVTYPE_HAL BhFlags=D3DCREATE_MULTITHREADED D3DCREATE_HARDWARE_VERTEXPROCESSING D3DCREATE_DISABLE_DRIVER_MANAGEMENT D3DCREATE_DISABLE_DRIVER_MANAGEMENT_EX Format=D3DFMT_A8R8G8B8 Size=1920x1080 HWND=0x003B087A WindowTitle=DARK SOULS ClassName=DARK SOULS
« Last Edit: April 09, 2014, 12:48:34 am by ATLW »

ATLW

  • Noob
  • *
  • Posts: 4
Re: Sound out of sync
« Reply #4 on: April 10, 2014, 06:19:45 pm »
Nothing?

I really want something I've payd good money for to actually work.

RobiePAX

  • Monster
  • ****
  • Posts: 274
Re: Sound out of sync
« Reply #5 on: April 10, 2014, 08:34:04 pm »
Could you verify few things. Just to clarify, you experience the audio issue in all games which you listed(MW3, Borderlands 2, BF3, etc), not just Dark Souls? Also you didn't answer my previous question do you get this issue if you set video codec to Dxtory Video Codec in YUV410 format instead of Lagarith(just trying to mark out all possibilities).

It would be useful if you'd try to record some footage at 30 fps instead of 60 fps and check if issue remains. It would also be useful if you would test that headset on a different PC, and different microphone on your current PC. And wait, is this a wireless headset? If it is, is it possible to connect it directly to PC?
« Last Edit: April 10, 2014, 08:45:05 pm by RobiePAX »

CdTCzech

  • Noob
  • *
  • Posts: 4
Re: Sound out of sync
« Reply #6 on: April 22, 2014, 04:27:06 am »
Any progress in this? I have the same problém (I tried to reinstall program from 2.0.126 to 2.0.125 and it does nothing), it started few days ago even though first week it was running without any problems... and with bug in AVIMux I am little sad about spending my money so quickly :(